• 13.01.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA KALAFIOROWA  350 ml / seler, nabiał /

        PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM  100g / gluten, jajka /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z BIŁEJ KAPUSTY I MARCHWI  100g

        KOMPOT  150ml

         

        14.01.25r. WTOREK

        ZUPA  ŻUREK  350ml /seler, nabiał, gluten/

        UDZIK  1szt.

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA  100g

        HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml

         

        15.01.25r. ŚRODA

        ZUPA KLOPSIKWA  350ml /seler, nabiał, jajka /

        RYŻ Z JABŁKIEM, CYNAMONEM I JOGURTEM  300g  /gluten, jajka/

        OWOC

        HERBATA OWOCOWA  150ml

         

        16.01.25r. CZWARTEK

        ZUPA FASOLOWA 350ml /seler/

        MAKARON PENNE

        Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM  100g /gluten, nabiał /

        HERBATA 150ml

         

        17.01.25r. PIĄTEK

        ZUPA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 350ml /seler/

        POTRAWKA Z KURCZAKA

        Z RYŻEM  300g /seler/

        KOMPOT 150ml

         

        Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.