13.01.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KALAFIOROWA 350 ml / seler, nabiał /
PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z BIŁEJ KAPUSTY I MARCHWI 100g
KOMPOT 150ml
14.01.25r. WTOREK
ZUPA ŻUREK 350ml /seler, nabiał, gluten/
UDZIK 1szt.
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA 100g
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
15.01.25r. ŚRODA
ZUPA KLOPSIKWA 350ml /seler, nabiał, jajka /
RYŻ Z JABŁKIEM, CYNAMONEM I JOGURTEM 300g /gluten, jajka/
OWOC
HERBATA OWOCOWA 150ml
16.01.25r. CZWARTEK
ZUPA FASOLOWA 350ml /seler/
MAKARON PENNE
Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM 100g /gluten, nabiał /
HERBATA 150ml
17.01.25r. PIĄTEK
ZUPA ŚRÓDZIEMNOMORSKA 350ml /seler/
POTRAWKA Z KURCZAKA
Z RYŻEM 300g /seler/
KOMPOT 150ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.