JADŁOSPIS
18.11.2024r. do 22.11.2024r.
18.11.24r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA PIECZARKOWA 350ml / seler, nabiał /
GOŁĄBKI PO HISZPAŃSKU 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA 100g
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
19.11.24r. WTOREK
ZUPA GROCHOWA 350ml / seler, nabiał, jajka /
KOTLET POŻARSKI 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 100g
LEMONIADA 150ml
20.11.24r. ŚRODA
ZUPA SEROWA Z PULPECIKAMI Z INDYKA 350ml / seler, nabiał /
PLACKI Z JABŁKAMI 300g / gluten, jajka /
DODATEK :
OWOC
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
21.11.24r. CZWARTEK
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 350ml / seler, nabiał /
STEK Z CEBULKĄ 100g / gluten /
KASZA BULGUR 150g
SURÓWKA:
BURACZKI 100g
SOK MULTIWITAMINA 150ml
22.11.24r. PIĄTEK
ZUPA GRYSIKOWA 350ml / seler /
PALUSZKI RYBNE 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z KAPUSTY KISZONEJ 100g
SOK MULTIWITAMINA 150ml
Smacznego
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.