Stołówka

      •                        Jadłospis

        20.10.2025r. do 20.10.2025r

         

        20.10.25r. PONIEDZIAŁEK

         

        ZUPA KRUPNIK 350ml
        SOS BOLOGNESSE 100g
        MAKARON SPAGHETTI 150g
        WARZYWA DO CHRUPANIA
        HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                        21.10.25r.  WTOREK

         

         

        ROSÓŁ 350ml
        GYROS DROBIOWY

        Z SOSEM MAJONEZOWO- KETCHUPOWYM 100g

        FRYTKI 150g
        SURÓWKA COLESLAW 100g
        SOK / WODA 250ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

                                         22.10.25r.  ŚRODA

         

        KREM Z DYNI Z GRZANKAMI 350ml
        PIEROGI LENIWE

        POLANE MASEŁKIEM I BUŁKĄ TARTĄ 300g

        MIX OWOCOWY
        SOK / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                      23.10.25r. CZWARTEK

         

        ZUPA MEKSYKAŃSKA 350ml
        ZRAZIKI MIELONE 100g
        ZIEMNIAKI 150g
        SURÓWKA PO ŻYDOWSKU 100g
        KOMPOT / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                       24.10.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA GROCHOWA 350ml
        MAKARON PENNE
        Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 300g
        WARZYWA DO CHRUPANIA
        KOMPOT / WODA 250ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie