• JADŁOSPIS

        18.11.2024r. do 22.11.2024r.

         

        18.11.24r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA PIECZARKOWA  350ml / seler, nabiał /

        GOŁĄBKI PO HISZPAŃSKU 100g / gluten, jajka /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z OGÓRKA KISZONEGO I POMIDORA 100g

        HERBATA Z CYTRYNĄ  150ml

         

        19.11.24r. WTOREK

        ZUPA GROCHOWA  350ml  / seler, nabiał, jajka /

        KOTLET POŻARSKI 100g   / gluten, jajka /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 100g

        LEMONIADA 150ml

         

        20.11.24r. ŚRODA

        ZUPA SEROWA Z PULPECIKAMI Z INDYKA  350ml / seler, nabiał /

        PLACKI Z JABŁKAMI  300g / gluten, jajka /

        DODATEK :

        OWOC

        HERBATA Z CYTRYNĄ  150ml

         

        21.11.24r. CZWARTEK

        ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM  350ml / seler, nabiał /

        STEK Z CEBULKĄ 100g / gluten  /

        KASZA BULGUR  150g

        SURÓWKA:

        BURACZKI 100g

        SOK MULTIWITAMINA  150ml

         

        22.11.24r. PIĄTEK

        ZUPA GRYSIKOWA  350ml / seler /

        PALUSZKI RYBNE  100g / gluten, jajka /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z KAPUSTY KISZONEJ 100g

        SOK MULTIWITAMINA  150ml

         

        Smacznego

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.