Stołówka
Jadłospis
20.10.2025r. do 20.10.2025r
20.10.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA KRUPNIK 350ml
SOS BOLOGNESSE 100g
MAKARON SPAGHETTI 150g
WARZYWA DO CHRUPANIA
HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy21.10.25r. WTOREK
ROSÓŁ 350ml
GYROS DROBIOWYZ SOSEM MAJONEZOWO- KETCHUPOWYM 100g
FRYTKI 150g
SURÓWKA COLESLAW 100g
SOK / WODA 250ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy22.10.25r. ŚRODA
KREM Z DYNI Z GRZANKAMI 350ml
PIEROGI LENIWEPOLANE MASEŁKIEM I BUŁKĄ TARTĄ 300g
MIX OWOCOWY
SOK / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy23.10.25r. CZWARTEK
ZUPA MEKSYKAŃSKA 350ml
ZRAZIKI MIELONE 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA PO ŻYDOWSKU 100g
KOMPOT / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy24.10.25r. PIĄTEK
ZUPA GROCHOWA 350ml
MAKARON PENNE
Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 300g
WARZYWA DO CHRUPANIA
KOMPOT / WODA 250mlAlergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
(łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechySmacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.