Stołówka

      •                        Jadłospis

        1.12.2025r. do 5.12.2025r

         

        1.12.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA JARZYNOWA 300ml
        PANIEROWANY FILET Z KURCZAKA 100g

        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY 100g
        KOMPOT / WODA 200ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            2.12.25r.  WTOREK

         

        BARSZCZ UKRAIŃSKI 300 ml
        KARTACZE Z MIĘSEM
        OKRASZONE CEBULKĄ 2szt
        ZASMAŻANA KAPUSTA 100g
        HERBATA ZIOŁOWA / WODA 200ml


        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

                                             3.12.25r.  ŚRODA

         

        ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM 300ml
        PIECZONA RYBKA W SOSIE KOPERKOWYM 100g

        ZIEMNIAKI 150g
        SAŁATKA GRECKA 100g
        SOK / WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                           4.12.25r. CZWARTEK

         

        ZUPA KREM Z DYNI 300ml
        OSZUKANE GOŁĄBKI 100g
        ZIEMNIAKI 150g
        WARZYWA Z WODY 100g
        HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

                                            5.12.25r. PIĄTEK

         

        ZUPA GROCHOWA 300ml
        MAKARON PENNE
        Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM 300g

        OWOC
        KOMPOT/ WODA 200ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne
        (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

         

         

                                                             Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie