Stołówka
JADŁOSPIS
26.05.2025r. do 30.05.2025r.
26.05.25r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA 350ml
KOTLET MIELONY 100g
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ 100g
KOMPOT / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
27.05.25r. WTOREK
ZUPA WIEJSKA 350 ml
MAKARON TAGIATELLE
Z KURCZAKIEM 300g
OWOC 1 szt.
LEMONIADA / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
28.05.25r. ŚRODA
ZUPA RYWALKA 350ml
PIEROGI RUSKIE
OKRASZONE CEBULKĄ I BOCZKIEM 300g
WARZYWA DO CHRUPANIA 100g
HERBATA MIĘTOWA / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
29.05.25r. CZWARTEK
ZUPA GULASZOWA 350ml
RISOTTO Z KURCZAKIEM 300g
WARZYWA DO CHRUPANIA 100g
KOMPOT / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
30.05.25r. PIĄTEK
ZUPA FASOLOWA 350ml
KOTLET RYBNY W PANIERCE OWSIANEJ 100g
ZIEMNIAKI 150g
WARZYWA Z WODY 100g
HERBATA Z CYTRYNĄ / WODA 150ml
Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy
Smacznego :-)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.