JADŁOSPIS
02.12.2024r. do 06.12.2024r.
02.12.24r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA 350ml / seler, nabiał /
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 300g / gluten /
KOMPOT 150ml
03.12.24r. WTOREK
ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 350ml / seler, nabiał /
KOPYTKA OKRASZONE BOCZKIEM 300g / gluten, jajka /
MINI MARCHEW 100g
HERBATA OWOCOWA 150ml
04.12.24r. ŚRODA
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 350ml / seler, nabiał /
KOTLET DE VOLAILLE Z SEREM 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
COLESLAW 100g
KOMPOT 150ml
05.12.24r. CZWARTEK
ZUPA ŻUREK 350ml / seler, nabiał /
BITKI W SOSIE 100g / gluten /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
MIZERIA 100g
KOMPOT 150ml
06.12.24r. PIĄTEK
ROSÓŁ 350ml / seler /
FILET RYBNY PANIEROWANY 100g / gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z SAŁATY LODOWEJ 100g
HERBATA Z CYTRYNĄ 150ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.
Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.