• JADŁOSPIS

        02.12.2024r. do 06.12.2024r.

         

        02.12.24r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA OGÓRKOWA  350ml / seler, nabiał /

        RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 300g / gluten /

        KOMPOT 150ml

         

        03.12.24r. WTOREK

        ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI 350ml  / seler, nabiał /

        KOPYTKA OKRASZONE BOCZKIEM  300g   / gluten, jajka /

        MINI MARCHEW 100g

        HERBATA OWOCOWA  150ml

         

        04.12.24r. ŚRODA

        ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ  350ml / seler, nabiał /

        KOTLET DE VOLAILLE Z SEREM   100g / gluten, jajka  /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        COLESLAW  100g

        KOMPOT 150ml

         

        05.12.24r. CZWARTEK

        ZUPA ŻUREK 350ml / seler, nabiał /

        BITKI W SOSIE   100g / gluten  /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        MIZERIA  100g

        KOMPOT 150ml

         

        06.12.24r. PIĄTEK

        ROSÓŁ 350ml / seler /

        FILET RYBNY PANIEROWANY  100g / gluten, jajka  /

        ZIEMNIAKI  150g

        SURÓWKA:

        Z SAŁATY LODOWEJ  100g

        HERBATA Z CYTRYNĄ   150ml

         

        Smacznego 😊

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.