Stołówka

      • JADŁOSPIS

        05.05.2025r. do 09.05.2025r.

         

        05.05.25r. PONIEDZIAŁEK

        ZUPA KALAFIOROWA   350ml

        MAKARON Z TWAROGIEM

        POLANY SOSEM OWOCOWYM   100g

        HERBATA 150ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

        06.05.25r. WTOREK

        ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY   350 ml

        PLACKI Z JABŁKAMI

        POLANE SYROPEM KLONOWYM  2szt

        HERBATA ZIOŁOWA  150ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

        07.05.25r. ŚRODA

        ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM 350ml

        PANIEROWANY FILET DROBIOWY 100g

        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA Z KAPUSTY, PORA I MARCHWI 100g

        KOMPOT  150ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

        08.05.25r. CZWARTEK

        ZUPA  JARZYNOWA 350ml

        GOŁĄBKI PO HISZPAŃSKU 100g

        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA COLESLAW 100g

        KOMPOT 150ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         

        09.05.25r. PIĄTEK

        ZUPA KRUPNIK 350ml

        PULPETY RYBNE W SOSIE POMIDOROWYM  100g

        ZIEMNIAKI 150g

        SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ  100g

        KOMPOT 150ml

        Alergeny: Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler i produkty pochodne, orzechy

         


        Smacznego :-)

        Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.

        Z przyczyn niezależnych od szkoły jadłospis może ulec zmianie.

         

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 8 im. Stanisława Staszica w Elblągu
      • 55 625 85 21
      • ul. Szańcowa 2
        82-300 Elbląg
        Poland
      • Osoba odpowiedzialna za kontakty z ECUW dostępna jest w godzinach 8:00-15:00.
    • Logowanie