• Jadłospis

          08-04-2024r. do 12-04-2024r.

           

          08.04.24r. PONIEDZIAŁEK

          ZUPA OGÓRKOWA  350ml / seler, gluten, mleko/

          PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM   100g /gluten, jajka /

          ZIEMNIAKI 150g

          SURÓWKA:

          Z BIAŁEJ KAUSTY, OGÓRKIEM I KOPERKIEM  100g

          KOMPOT   200ml

           

          09.04.24r. WTOREK

          ZUPA GULASZOWA   350 ml / seler, gluten /

          PIEROGI LENIWE

          POLANE SOSEM MALINOWYM    300g /gluten, jajka, mleko /

          OWOC 1 szt.

          HERBATA MIĘTOWA  200ml

           

          10.04.24r.  ŚRODA

          ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM   350ml/seler, gluten, jajka /

          KOTLET DROBIOWY  100g /gluten, jajka /

          ZIEMNIAKI 150g

          SURÓWKA:

          Z BIAŁEJ RZODKWI  100g

          LEMONIADA  200ml

           

          11.04.24r. CZWARTEK

          ZUPA GROCHOWA  350ml /seler, gluten /

          LECZO Z CUKINIĄ I PAPRYKĄ  150g /gluten /

          MAKARON RURKI  150g

          KOMPOT 200ml

           

          12.04.24r. PIĄTEK

          ZUPA BARSZCZ  CZERWONY ZABIELANY 350ml /seler, mleko /

          RYBKA W CIEŚCIE PIETRUSZKOWYM 100g /gluten, jajka /

          ZIEMNIAKI OPIEKANE 150g

          SURÓWKA:

          Z KAPUSTY KISZONEJ 100g

          HERBATA    200ml

           

          Smacznego 😊

          Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.