Jadłospis
08-04-2024r. do 12-04-2024r.
08.04.24r. PONIEDZIAŁEK
ZUPA OGÓRKOWA 350ml / seler, gluten, mleko/
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 100g /gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z BIAŁEJ KAUSTY, OGÓRKIEM I KOPERKIEM 100g
KOMPOT 200ml
09.04.24r. WTOREK
ZUPA GULASZOWA 350 ml / seler, gluten /
PIEROGI LENIWE
POLANE SOSEM MALINOWYM 300g /gluten, jajka, mleko /
OWOC 1 szt.
HERBATA MIĘTOWA 200ml
10.04.24r. ŚRODA
ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM 350ml/seler, gluten, jajka /
KOTLET DROBIOWY 100g /gluten, jajka /
ZIEMNIAKI 150g
SURÓWKA:
Z BIAŁEJ RZODKWI 100g
LEMONIADA 200ml
11.04.24r. CZWARTEK
ZUPA GROCHOWA 350ml /seler, gluten /
LECZO Z CUKINIĄ I PAPRYKĄ 150g /gluten /
MAKARON RURKI 150g
KOMPOT 200ml
12.04.24r. PIĄTEK
ZUPA BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY 350ml /seler, mleko /
RYBKA W CIEŚCIE PIETRUSZKOWYM 100g /gluten, jajka /
ZIEMNIAKI OPIEKANE 150g
SURÓWKA:
Z KAPUSTY KISZONEJ 100g
HERBATA 200ml
Smacznego 😊
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano , majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, Ziele angielskie, zioła prowansalskie. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy.